Adviseur watersysteem/(geo-)hydrologie

Twente/ Drenthe, 36 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water
In de functie van adviseur watersysteem/ (geo-)hydrologie ben je een belangrijke speler als het gaat om een goed werkend watersysteem in ons beheersgebied. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Weet jij wat er nodig is om gebiedsfuncties op optimale wijze te bedienen? En ben jij op zoek naar een rol waarin je kunt verbinden door mensen met elkaar in contact te brengen en van elkaar te laten leren? Wil jij waarde creëren én toevoegen? Solliciteer dan direct op de vacature adviseur watersysteem bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Als (geo)hydroloog heb je gedegen en grondige kennis van het hydrologisch functioneren van watersystemen. Je hebt ervaring met modelstudies (grond- en oppervlaktewater) en je bent in staat om modelresultaten te vertalen naar heldere adviezen. Voorbeelden van type projecten waar je mee te maken krijgt zijn: Regionale grondwatermodellering, klimaatadaptatie, grondwatermonitoring, het Gewenste Grond- en Oppervlaktewaterregime (GGOR) en natuur- en beekherstelprojecten. Vanuit je vakdeskundigheid ben je aanspreekpunt en geef je inhoudelijke ondersteuning aan collega’s bij kennisvragen.

Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied en brengt nieuwe ontwikkelingen van buiten naar binnen (en omgekeerd).

Samen staan we sterk
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe.

Als adviseur watersysteem/ (geo-)hydrologie kom je te werken in ons expertisecentrum. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Bij het expertisecentrum werken circa 50 adviseurs, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de hoeveelheid kennis en expertise. En door de betrokkenheid en behulpzaamheid van je nieuwe collega’s sta je er nooit alleen voor!
 
Jouw toekomstige leidinggevende Gon Eugelink: “Ik ben trots op het Expertisecentrum, als centraal kennisteam in de organisatie. Het bestaat uit zelfstandige en deskundige adviseurs, die tot goede resultaten komen in een succesvolle samenwerking.”

Dankzij jou
Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Je bent communicatief vaardig, een echte verbinder en je neemt (on)gevraagd het voortouw in projecten. Je hebt lef en durft wanneer nodig buiten bestaande kaders te denken en handelen. Daarnaast beweeg je gemakkelijk in een breed netwerk van partners waarmee het waterschap samen haar doelen realiseert. Én heb je voor deze vacature:

 • tenminste een hbo-diploma, bijvoorbeeld Land- en Watermanagement;
 • gedegen kennis van het functioneren van watersystemen;
 • aantoonbare ervaring met verschillende beleidsterreinen, zoals hydrologie, ruimtelijke ordening, landschap, ecologie en cultuurhistorie, waarbij specifiek voor hydrologie geldt dat je affiniteit hebt met opstellen, toetsen en interpreteren van resultaten van hydrologische modellen. Ook ben je in staat om hydrologische modelprocessen aan te sturen en te begeleiden;
 • je hebt ervaring met het opstellen, toetsen en interpreteren van resultaten van hydrologische grond (iMOD/MIPWA) en oppervlaktewatermodellen (Sobek);
 • kennis van ArcMap is een pre;
 • Belangrijk is dat je niet alleen werkt vanuit kennis en theorie, maar dat je ook praktisch bent ingesteld. Vraagstukken los je niet alleen op van achter het bureau, maar ook ‘in het veld’ en in gesprek met onze beheerders. Zo kom je erachter hoe het écht zit.


Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als adviseur watersysteem/(geo-)hydrologie bij waterschap Vechtstromen verdien je ook:

 • een brutomaandsalaris tussen de € 3256 ,- en € 4500,- bij een 36-urige werkweek;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een Keuzebudget van rond de 20% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij;
 • de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Nóg sterker met jou?
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 24 augustus 2020 via het online sollicitatieformulier.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Gon Eugelink, teamleider. Bel of WhatsApp haar via 06-218 825 35. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Janneke Heukers, telefoonnummer 088 - 220 34 98 of Henny Luggenhorst, telefoonnummer 088 - 220 37 68 HR-adviseurs). Voor meer informatie over de organisatie kan je ook kijken op www.vechtstromen.nl/over.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.