Adviseur spelen en groen
32-36 uur, per direct

Neem jij graag initiatief, staat dienstverlening bij jou hoog in het vaandel en kun je je verplaatsen in de belangen van onze inwoners? Ben jij een betrouwbare sparringpartner voor je omgeving en geef jij graag gevraagd én ongevraagd advies en ondersteuning? Heb jij bovenal een grote interesse in 'groene' vraagstukken en wil je je daarin verder ontwikkelen? Lees dan verder, want dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw typische werkdag
Je begint de dag met het openen van je mailbox en je handelt enkele meldingen openbare ruimte af. Je hebt overleg met de toezichthouders en bespreekt met hen de voortgang van een reconstructie van een speelplek. Je geeft advies over de beste aanpak en je stuurt bij waar nodig. Daarna heb je een overleg met een gebiedsregisseur om een inwonersavond – die wordt gehouden vanwege klachten over een speeltuin in een wijk – verder voor te bereiden. ‘s Middags staat nog een overleg met de wethouder gepland, die graag geïnformeerd wil worden over de voortgang van de uitvoering van het speeltuinenbeleid. Je wilt nog twee zaken buiten controleren samen met de toezichthouder en spreekt voor zover nodig de aannemer aan. Aan het eind van de dag heb je nog een kort overleg met je teammanager om even bij te praten.

Wat ga je doen
Binnen Stichtse Vecht werken we aan uiteenlopende vraagstukken waarbij jouw werk direct invloed heeft op de dagelijkse leefomgeving van onze inwoners. Binnen deze afwisselende functie ben je verantwoordelijk voor de groen- en speelvoorzieningen. Je vormt hierbij de verbindende schakel tussen de opgaven die door de gemeenteraad zijn vastgesteld en de operationele uitvoering. Het meerjarig resultaat staat voorop. Vanuit je specialisme ontwikkel je en ben je verantwoordelijk voor de concrete realisatie van de inrichtingsplannen (groen/spelen), participatie en het organiseren van de uitvoering van de spelen en groenprojecten. Je adviseert over en beoordeelt plannen m.b.t. ontwikkelingen, (her)inrichtingen en omvormingen. Tijdens de uitvoering geef je sturing aan de externe ingenieursbureaus en aannemers, zodat alles in de uitvoering goed verloopt. Je zorgt voor het op orde brengen en houden van inventarisaties, inspecties en het budgetbeheer.

Deze taken voer je vanzelfsprekend niet alleen zelf uit: je benut ook de kracht van de organisatie, inwoners en belangenorganisaties. Je werkt hierbij nauw samen met de beleidsadviseurs groen en klimaatadaptatie. Contact met de inwoners en burgerparticipatie staan in deze functie centraal.

Daarnaast is er binnen team Buiten volop ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en om fysiek domein breed taken of projecten op te pakken. Wij bieden je de vrijheid om de resultaten te realiseren die er voor jou toe doen. We besteden veel aandacht aan innovatie en data-gestuurd werken en we dagen je uit om te experimenteren met jouw ideeën!

Wat heb je in huis

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Groen (bijvoorbeeld Hogeschool Larenstein).
  • Je hebt vakinhoudelijk kennis van groen en spelen (waaronder het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen).
  • Je bent enthousiast, hebt een positieve open houding en bent in staat om anderen mee te nemen in jouw plannen.
  • Je bent creatief, flexibel, klant- en oplossingsgericht, communicatief en organisatorisch sterk, en een echte teamspeler.
  • Je hebt gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.
  • Bewaken van en verantwoordelijk voor budgetbeheer, beheerdata, groen/spelencontracten en inspecties.
  • Je hebt ervaring met het digitaal registreren en verwerken van gegevens.
  • Je hebt affiniteit met aanverwante vakgebieden (grijs en blauw), zoals water, riolering, civiel, klimaatadaptatie, etc.
  • Kennis van en ervaring met de RAW- en UAV-systematiek, GBI en Ibis is een pre.


Wat bieden wij
Stichtse Vecht biedt je een prima salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met jouw wensen en jouw werk-privébalans. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden en je kunt een budget van 17,05% van jouw salaris naar eigen wens inzetten voor zaken als vitaliteit en het kopen van extra verlof. We zijn een lerende organisatie, erop gericht om jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Dit doen we volgens het 70-20-10 principe. Dat betekent dat je voor 70% van je tijd je functie uitvoert, 20% werkt aan teamoverstijgende projecten en 10% aan innovatie.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring krijg je een passend salaris. Je krijgt een aanstelling voor een jaar met de zekerheid van een vast dienstverband bij goed functioneren.

Waar kom je te werken
Team Buiten is een afwisselend en enthousiast team dat zich bezighoudt met het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, het uitvoeren van projecten, het werken aan goede lokale en regionale bereikbaarheid en het zorg dragen voor een adequate informatievoorziening op het gebied van openbare ruimte. Team Buiten is een naar de samenleving gericht team en dat vraagt om een open blik naar buiten toe en een klantgerichte en persoonlijke werkwijze.

Gemeente Stichtse Vecht
Gemeente Stichtse Vecht is nieuwsgierig, creatief, ondernemend en altijd in beweging. Door samen te werken met inwoners, ondernemers en partners kunnen we plannen voor de toekomst verwezenlijken. Daarvoor zoeken wij betrokken, flexibele medewerkers die durven te excelleren. Eigenwijze doorzetters die van gebaande paden af durven te wijken en vernieuwende oplossingen vinden.

Interesse
Vertel ons jouw ambities en ideeën. Stuur ons in ieder geval je cv en een korte motivatie via het online sollicitatieformulier. Daarnaast kan je ook kiezen voor een andere creatieve vorm, zoals een filmpje of een presentatie. We maken graag kennis met je en kijken er naar uit je beter te leren kennen!

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum, maar sluit zodra wij de geschikte nieuwe collega hebben gevonden. Wacht daarom niet te lang met solliciteren. Je ontvangt van ons zo spoedig mogelijk reactie of we je uitnodigen op gesprek of niet.

Meer weten
Neem voor inhoudelijke informatie contact op met Henriëtte Debets, teammanager Buiten, telefoonnummer (0346) 25 43 41. Voor algemene vragen over de procedure en over het werken bij Stichtse Vecht kun je contact opnemen met Martijn van Driel, adviseur HRM & Recruitment, telefoonnummer (0346) 25 44 24 (bereikbaar op ma, di, do, vr).

Gemeente Stichtse Vecht onderschrijft de NVP Sollicitatiecode Werving en Selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.