Ben jij de hydrologische adviseur die ons team komt versterken?

Hydroloog / Adviseur
Standplaats: Tiel, 1 fte
Vacaturenummer: T-KEA 106390-102811

De Beleidsafdeling Water en Dijken voert de regie bij het opstellen van het beleid ten aanzien van de inhoudelijk taken van het waterschap. Daarnaast ontwikkelt de afdeling kennis over het functioneren van ons watersysteem en onze waterkeringen en geeft advies aan de andere organisatieonderdelen en externe partners. Ook beheert de afdeling informatie over het watersysteem, de waterketen en de waterkeringen. De afdeling bestaat uit drie teams: Beleid en Strategie, Kennis en Advies en Geodata en Monitoring. Binnen de afdeling zijn ruim 50 medewerkers werkzaam. Het team Kennis en Advies is op zoek naar een nieuwe collega die hydrologisch advies kan geven op het gebied van peilbesluiten, ruimtelijke ordening en inrichting watersystemen. Binnen het team werk je nauw samen met collega-hydrologen waarmee je een eigen vakgroep vormt. Kennis ontwikkelen en innoveren staan binnen het team hoog in het vaandel.

Over de functie
Als hydroloog/ adviseur bestaat je functie voor een belangrijk deel uit geven van hydrologische adviezen aan medewerkers uit vrijwel de gehele organisatie. Veel adviesaanvragen komen vanuit de afdelingen Plannen, Vergunningen en Technische projecten. Je wordt dan ook één van de vaste aanspreekpunten voor de afdeling Plannen. Je adviseert en beoordeelt ruimtelijke en planologische ontwikkelingen op het gebied van waterkwantiteit in het kader van stedelijke waterplannen, de watertoets en de vergunningenverlening. Dit doe je zowel op basis van expert judgement als op basis van hydrologische (model)berekeningen en analyses.

Naast de advisering voer je ook eigen projecten en onderzoeken uit op het gebied van hydrologie. Te denken valt aan het opstellen van peilbesluiten en het uitvoeren van hydrologische gebiedsstudies. Hiertoe behoort ook het formuleren van opdrachten en het begeleiden van adviesbureaus. Daarnaast voer je zelf watersysteemanalyses uit, stel je waterbalansen op en analyseer je monitoringsgegevens om watersysteemkennis te genereren. Om je kennis bij te houden, volg je landelijke ontwikkelingen en bijeenkomsten.
 
We zoeken een collega die:

  • een universitaire opleiding op het gebied van waterbeheer of hydrologie heeft afgerond;
  • kennis heeft van (agro)hydrologische processen, daarnaast is kennis op het gebied van waterkwaliteit een pre;
  • ervaring heeft met het opstellen van peilbesluiten;
  • kundig in het werken met hydrologische oppervlaktewatermodellen (Sobek 2/3);
  • ervaring heeft met ArcGIS en met het verwerken, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden data.


Als hydroloog/modelleur heb je de volgende competenties:

  • Je kan goed samenwerken en zelfstandig projecten leiden.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, en bent bestuurlijk sensitief.
  • Je bent analytisch en werkt nauwkeurig.
  • Je bent loyaal en flexibel.
  • Je bent enthousiast en talentvol en je wilt je graag blijven ontwikkelen.


Arbeidsvoorwaarden
Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 3.232,- en € 4.552,- bij een werkweek van 36 uur (schaal 11). Inschaling zal gebeuren n.a.v. opleiding en ervaring. Naast het maandsalaris heb je ook een Individueel KeuzeBudget (IKB) ter waarde van circa 20% van het salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Dit budget kun je inzetten voor verschillende doelen, waaronder verlof. Daarnaast bieden we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Over Waterschap Rivierenland
Werken bij Waterschap Rivierenland is werken aan de leefbaarheid in het rivierengebied. Dit doen we voor het stuk Nederland tussen de grote rivieren vanaf de Duitse grens tot aan Dordrecht. Samen werken we aan goed waterbeheer, nu én in de toekomst, vanuit ons kantoor in Tiel en in een werkomgeving die zich kenmerkt door verantwoordelijkheid, betrokkenheid en openheid. Als werkgever vinden we het belangrijk dat onze medewerkers tevreden zijn en met plezier naar het werk komen. Dit wordt gerealiseerd door de betrokkenheid bij de inhoud van het werk, de ontwikkelingsruimte en de eigen verantwoordelijkheden die we je geven.

Contactinfo
Als je belangstelling hebt voor deze functie, reageer dan vóór 5 maart 2018 via het online sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 20 maart 2018.

Contactpersoon
Als je meer informatie over de functie wilt, kun je contact opnemen met Jan Spieksma, hoofd van de Beleidsafdeling Water en Dijken (telefoonnummer 0344-649206) of Govert-Jan Versluis, teamleider Kennis en Advies (telefoonnummer 0344-649122). Kijk op www.waterschaprivierenland.nl voor meer informatie over ons waterschap.

Waterschap Rivierenland stelt er geen prijs op dat bedrijven op basis van deze advertentie ongevraagd hun diensten aanbieden.