Landschap Overijssel is een landschapsorganisatie die zich inzet om het Overijsselse landschap met zijn waardevolle natuur en bijzondere cultuurhistorie  te beschermen, ontwikkelen en beheren, voor mens, plant en dier om in te leven en te beleven. We doen dit samen met inwoners, overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en ca. 7.000 vrijwilligers. We ondersteunen boeren, burgers en buitenlui om hun landschap mooier te maken en te onderhouden. En beheren zelf een kleine 6.000 ha uniek landschap.

 

 

 

 

Landschap Overijssel is per direct op zoek naar een

 

Manager Natuur

 

 

Landschap Overijssel is een netwerkorganisatie en werkt vanuit programma’s. De manager Natuur  is programmaverantwoordelijke voor de huidige 3 programma’s: Robuuste kernen en omgeving, Visie innovatie en onderzoek en Rentmeesterij. Daarnaast is de manager opdrachtgever voor het uitvoeringsprogramma Natura 2000. Je stuurt in deze programma’s inhoudelijk en financieel onder andere beheerders, adviseurs en een rentmeester aan. In de programma’s gaat het daarbij over beheer van de terreinen, gebouwen, pacht, jacht, projecten in onze terreinen om de cultuurhistorische waarde te verhogen en de ontwikkeling van interne visies op bijvoorbeeld beleving.

 

De manager Natuur is lid van het managementteam van Landschap Overijssel. Samen met de directeur en de twee andere managers zorgt het MT voor de aansturing en strategische ontwikkeling van de organisatie.

 

Als manager voel je je comfortabel bij het enerzijds met de voeten in de klei staan door zaken snel op te pakken en af te handelen. Anderzijds opereer je strategisch gericht op de korte en lange termijn om onze doelen te bereiken. Je bent goed in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden, de strategische koers te bepalen en dit te vertalen naar dagelijks handelen. Je bent in staat om vanuit het overzicht het gesprek aan te gaan en voegt op die manier waarde toe aan de organisatie.

 

Je bent goed in staat om relaties met interne en externe partijen aan te gaan. Je bent hierbij pro-actief en stimuleert ondernemend denken. Het is voor een organisatie als Landschap Overijssel namelijk erg belangrijk dat we op een goede manier de verbinding tussen de organisatie, onze terreinen en haar omgeving hebben. Je bent als manager daarom in hoge mate  omgevingssensitief en hebt gevoel bij de bestuurlijke verhoudingen binnen het werkveld van Landschap Overijssel. Daarbij vinden we het belangrijk dat je creatief bent in het vinden van oplossingen voor uitdagingen en vraagstukken, zowel inhoudelijk als procesmatig.

 

Je doet je werk door inhoud en passie te combineren. Hierdoor inspireer je mensen, maar je bent ook positief kritisch en schuwt niet om een andere mening te laten horen. Je combineert authenticiteit met een gezonde dosis lef, besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid. We zien de manager graag als een betrouwbare, integere en consequente persoon met een visie, en daarmee zichtbaar en dienstbaar.

 

Je gelooft in de doelstellingen van Landschap Overijssel, haar manier van werken en de passie van onze medewerkers. Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring opgedaan in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een andere natuurorganisatie.

 

Het betreft in eerste instantie een vacature voor de periode van één jaar met uitzicht op een vaste functie. De omvang van de vacature is 37 uur.

De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO-Bos en Natuur.

 

Zin om te solliciteren?

Doe dit dan uiterlijk vrijdag 22 februari 2019, bij voorkeur per email aan personeelszaken@landschapoverijssel.nl o.v.v. ‘sollicitatie manager Natuur’.

 

Wil je eerst nog iets meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Jacob van Olst (06-539 481 53) of Eibert Jongsma (06-129 994 93)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld