Rentmeesters / Adviseurs grondzaken landelijk vastgoed (Arnhem/Assen)

Heb je interesse in een functie als rentmeester/adviseur die zelfstandig projecten uitvoert en ook taxaties en verwervingen van landelijk vastgoed voor zijn/haar rekening neemt? Goed dat je dit dan leest!

 

Wat houdt de functie in?

Bij de adviesgroep Gebiedsontwikkeling, onderdeel van de divisie Water & Milieu, zijn binnen het team Rentmeesters en Taxateurs (Noord-Oost) twee vacatures ontstaan voor een ondernemende, enthousiaste en ervaren rentmeester / adviseur grondzaken.
 
 

Als rentmeester / adviseur grondzaken voer je onder andere taxaties en verwervingen van onroerende zaken uit, met name in het landelijk gebied. Tegelijkertijd vervul je in voorkomende gevallen de rol van pro-jectleider of lever je als lid van een projectteam je bijdrage in complexe en langlopende projecten. Door inzet van je eigen netwerk bij overheden, particulieren, bedrijven, agrariërs verwerf je (mede) nieuwe projecten. Het spreekt voor zich dat je waar nodig en mogelijk het netwerk van je collega’s inzet. Ook ga je vanuit een voor jou interessant kennisveld een actieve bijdrage leveren aan het verder door ontwikkelen van de adviesgroep.
 
 

Jouw werkgebied beslaat Noord of Oost-Nederland waarbij wij met name op zoek zijn naar een rentmeester/ grondzakenadviseur met een eigen netwerk en ervaring in deze landsdelen. Dit in verband met een regio-nale focus van onze adviesgroep. De adviesgroep heeft een landelijke dekking en inzet in andere regio’s kan uiteraard ook voorkomen. Het team waarin je gaat werken, kan omschreven worden als professioneel, collegiaal en breed georiënteerd. In dit team krijg je de ruimte om je verder te ontwikkelen binnen het vak van grondzakenadviseur en eventuele verbreding naar omgevingsmanagement vraagstukken.
 
 

Teams Rentmeesters & Taxateurs
Deze groep met circa 25 medewerkers werkt vanuit twee regionale teams en vier kantoren verdeeld over heel Nederland. De werkzaamheden bestaan uit het beheren van circa 20.000 ha landelijk vastgoed, het uitvoeren van taxaties, grondzakenactiviteiten zoals het verwerven van landelijk en stedelijk vastgoed voor diverse doeleinden en juridische dienstverlening. Denk daarbij ook aan grondverwerving het kader van het HoogWaterBeschermingsProgramma. Ook behoort de advisering in het kader van grond- en grondbeleid tot ons dienstenpakket. We spelen actief in op nieuwe marktontwikkelingen. Zo is grondzaken steeds vaker een belangrijk onderdeel in aanbestedingen voor grote infrastructurele projecten waarvoor wij nieuwe oplossingen formuleren. Als het gaat om de invoering van de Omgevingswet helpen wij klanten om zich voor te bereiden op de invoering daarvan door middel van het (her)formuleren van het grondbeleid.
 
Opdrachtgevers van de groep zijn te vinden bij de overheden (gemeenten, RWS en Pro-Rail, provincies en waterschappen), maar ook aan private zijde (zoals TenneT, NAM, RWE, ontwikkelaars en beleggers, corporaties en stichtingen).

 

Wat vragen we?

Wij zoeken twee collega's die voldoen aan de volgende eisen:

 • Afgeronde hbo en/of academische opleiding op het gebied van vastgoed en grondzaken landelijk gebied;
 • 5-10 jaar relevante werkervaring in het landelijke gebied;
 • Ervaring met het leiden van projecten;
 • Gecertificeerd geregistreerd taxateur landelijk vastgoed (NRVT);
 • (Aspirant) lid van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR);
 • Kennis van het verwerven van vastgoed op onteigeningsbasis;
 • Eigen netwerk in Noord en/of Oost-Nederland, in staat om netwerk uit te breiden en te onderhouden en zelfstandig opdrachten te verwerven;
 • Standplaats Arnhem of Assen is bespreekbaar;
 • Proactief, ondernemend en markt- en klantgericht;
 • Flexibel en creatief;
 • In staat om zelfstandig te werken maar ook in een team met oog voor het gezamenlijk behalen van resultaat;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Een goede beheersing van de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk is een pre.

 

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten.

Binnen Arcadis is volop ruimte voor vernieuwende ideeën en we bieden goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden alsmede marktconforme arbeidsvoorwaarden. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

 

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Silke Wekema, recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 2706 0697 of via silke.wekema@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Solliciteer direct

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.