Senior Ontwerper Openbare Ruimte

Heb jij passie voor ruimtelijke kwaliteit én ben je een stevige en creatieve ontwerper? Wil je concreet bijdragen aan onze ambitieuze plannen om Apeldoorn nog groener en duurzamer te maken? Dan ben jij de Senior Ontwerper openbare ruimte die wij zoeken. 

Dit ga je doen
De binnenstad van Apeldoorn is jouw belangrijkste speelveld. Als Senior Ontwerper ben jij de creatieve geest achter de manier hoe we de stad inrichten. Je hebt directe invloed op de kwaliteit van onze openbare ruimte– van ontwerp tot aan de uitvoering en het uiteindelijke beheer. Dit vraagt wat van jou: visie, overtuigingskracht, creativiteit op verschillende schaalniveaus, maar ook improviseren als we in de praktijk nieuwe uitdagingen of kansen tegenkomen.

Jij draagt direct bij aan de kwaliteit en leefbaarheid van onze stad. Daar krijg je letterlijk en figuurlijk de ruimte voor. Je vertaalt onze ambities op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie en de energietransitie door naar concrete resultaten die naadloos passen bij de Apeldoornse identiteit. We hebben de afgelopen jaren al veel bereikt. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Klimaatstraat’ in de binnenstad, door nauwe samenwerking met het waterschap en de provincie. Een ander voorbeeld van een van onze innovatieve projecten is het herstellen van beken en sprengen die weer grotendeels door de binnenstad stromen en het versterken van de historische identiteit van onze binnenstad.

Met jou erbij willen we de stad nóg mooier maken. Werken bij Apeldoorn betekent werken aan complexe opgaven en ambitieuze plannen. Bomen bepalen de skyline: dat zie je ook terug in onze binnenstad. In Apeldoorn nemen we de klimaatopgave serieus en hebben we grote ambities voor het verder vergroenen van de stad. Dit voorjaar is er een binnenstadsvisie opgesteld waarin de Parknorm de belangrijkste indicator wordt voor de verdere ontwikkeling van de binnenstad. Samen met het nog op te stellen lichtstructuurplan waarmee wij ook de stad willen voorzien van een aantrekkelijk avondbeeld, liggen hier mooie kansen om hieraan mee te werken.

En dat doen we niet alleen. We werken samen met inwoners, ondernemers, de provincie en het waterschap. Jij weet, vanuit je ervaring, alle belangen en wensen bij elkaar te brengen. Dit doe je door samenwerking binnen én buiten onze organisatie actief op te zoeken.

Je komt te werken in het Ingenieursbureau in een hecht team van landschapsarchitecten en ontwerpers. We zijn een ambitieuze professionals die teamwork erg belangrijk vinden. Daarnaast krijg je voldoende de ruimte om je in je vak te ontwikkelen. 

Dit bieden we je

  • Een aanstelling voor 36 uur per week.
  • Een salaris van minimaal € 3.348 tot maximaal € 4.859 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.
  • Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris. Je kunt dit budget gebruiken zoals je zelf wil: voor je ontwikkeling, vakantiegeld, korting op vervoer of een ander fiscaal voordeel.
  • Je werktijden kan je zelf flexibel inrichten, ook heb je de mogelijkheid om thuis te werken.

Dit vragen we van je

  • Minimaal een HBO-opleiding, met een specialisatie in landschapsarchitectuur, landschapsinrichting en ontwerpen of vergelijkbare buitenlandse opleiding
  • Je bent een creatieve vormgever die op alle schaalniveaus een gesprekspartner is en een project van visie tot uitvoering ruimtelijk kan vormgeven
  • Je bent van nature een verbinder en kunt schakelen tussen verschillende ‘lagen’: van de inwoners en ondernemers, tot samenwerkingspartners en uitvoerders.
  • Je bent overtuigend en weet mensen enthousiast te krijgen over de kwaliteit van onze openbare ruimte.
  • Liefde voor het vak en de wens om je ontwerpkwaliteiten vooral in stedelijke opgaves in te zetten.

Is deze functie iets voor jou?
Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld en ben je benieuwd hoe het is om voor Apeldoorn te werken? Stuur ons dan je korte motivatie en CV. We nodigen je graag uit om eens een kop koffie te drinken en met eigen ogen te komen bekijken wat we in Apeldoorn doen en wat wij jou te bieden hebben.  Reageer en dan spreken we elkaar nog deze zomer. 

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.