Specialist watersysteem (onderhoud)
32 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water.

Het beheren en onderhouden van ons watersysteem en met name het hierin borgen van goed onderhoud. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Help jij ons een aantrekkelijke leefomgeving te realiseren? Solliciteer dan op de functie van specialist watersysteemonderhoud bij waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Als specialist watersysteemonderhoud ben je voornamelijk bezig met bedenken, borgen en bewaken van goed onderhoud aan onze waterlopen. Vanuit je rol als specialist breng je de collega’s en externe partners met elkaar in verbinding. Deze verbinding zie je terug in jouw werk waarbij je:

 • als opdrachtgever, aanbestedingen van werkplannen en bestekken begeleidt t.b.v. maai en beplantingsbeheer van het watersysteem;
 • kansen en knelpunten inventariseert en analyseert voor optimalisatie van het watersysteemonderhoud (maai- en beplantingsbeheer);
 • intern opdrachten verstrekt aan het expertisecentrum en daarin een regierol vervult;
 • overleggen initieert en hierin participeert en nauwe contacten onderhoudt met de gebiedsbeheerders en mensen in de onderhoudsregio’s over het watersysteemonderhoud;
 • toeziet op juiste vertaling van beheer- en onderhoudsdocumenten (BOD’s) naar de praktijk en dat de beleidsuitgangspunten voor onderhoud tot uiting komen in de uitvoering van het dagelijkse onderhoud in werkplannen en bestekken;
 • een faciliterende, adviserende en toetsende rol hebt ten aanzien van vraagstukken m.b.t. beheer en onderhoud van het watersysteem;
 • vanuit je integrale kennis intern adviseert over cultuur- of milieutechnische zaken ten aanzien van het watersysteemonderhoud of -beheer.


Samen staan we sterk
Schoon, veilig en voldoende water: dat is onze missie. We willen een aantrekkelijke leefomgeving creëren voor mensen, planten en dieren. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.

Als specialist watersysteemonderhoud kom je te werken bij het Bedrijfsbureau. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het Bedrijfsbureau werken circa 25 specialisten en adviseurs, ieder met zijn of haar eigen vakgebied. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Dat is vooral de variatie aan kennis binnen het primaire proces. En door de betrokkenheid en behulpzaamheid van je nieuwe collega’s sta je er nooit alleen voor!

Jouw toekomstige collega, tevens ‘Twentse Jonge ambtenaar 2018’, Robert de Lenne zegt hierover: “Interdisciplinariteit is dé kracht van het Bedrijfsbureau. Het is de plek waar kennis en ervaring van specialisten en adviseurs samenkomen. Hierdoor kunnen vraagstukken omtrent het primaire proces efficiënt en effectief benaderd worden. Het verbinden met de mensen waarvoor we het uiteindelijk allemaal doen, is de sleutel tot het succesvol uitvoeren van ons boeiende werk. En die interessante baan kan vervuld worden in een gezellig en betrokken team!”

Dankzij jou
Eerlijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Als we mensen in jouw omgeving vragen jou te omschrijven, zeggen ze meteen dat je zowel mondeling als schriftelijk communicatievaardig bent, resultaatgericht en inventief. Daarnaast heb je voor deze vacature:

 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding, Cultuur- of Milieutechniek, of vergelijkbaar;
 • relevante werkervaring;
 • kennis en ervaring met de Wet Natuurbescherming en de toepassing daarvan.
 • kennis van watersystemen, beplanting en het beheren en onderhouden daarvan;
 • Kennis van (maai- / beplanting-) bestekken en inkoop;
 • Kennis van geautomatiseerde onderhoudssystemen en Gis en het omgaan met Geo informatie en digitale toepassingen op het gebied van beheer en onderhoud(Apps).


Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als specialist watersysteemonderhoud bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.046 en € 4.210;
 • een keuzebudget van rond de 20% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.


Nóg sterker met jou?
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 4 maart 2019 via het online sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 11 maart 2019.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Martijn Heuvelmans, teamleider Bedrijfsbureau. Bel hem via 088 - 220 3169. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Marlies Bodewes, adviseur HRM. Haar mag je ook bellen via telefoonnummer 088 - 220 3406. Nieuwsgierig geworden naar de watersysteelmprojecten? Kijk dan op www.vechtstromen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.