De afdeling Handhaving heeft als doel om te controleren of regels worden nageleefd en te handhaven waar dit nodig is. De afdeling houdt zich in dit kader bezig met gedragsbeïnvloeding op het gebied van waterkering, waterkwaliteit, waterkwantiteit en grondwater. De belangrijkste doelgroepen zijn de agrarische sector en industrie, maar we houden ook toezicht op gemeenten en particulieren. Zo leveren wij een bijdrage aan het bereiken van onze doelen in ons Waterbeheerplan.

Wij zijn op zoek naar een:
Toezichthouder/ BOA

Ben jij die young potential of juist de ervaren, ambitieuze professional? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving
Je stapt in je auto van het waterschap en rijdt het gebied in. Misschien is bij jou een dubieuze lozing in een sloot gemeld. Hup, de laarzen aan en je gaat ter plekke kijken. Of je rijdt naar een agrariër die aanpassingen aan het erf wil doorvoeren. Waar mogelijk help je hem, want je voorkomt liever een overtreding dan dat je die vaststelt.

Het naleefgedrag verbeteren is waar je van bent. Je staat achter ons beleid, begrijpt wet- en regelgeving en kunt de achtergronden hiervan ook duidelijk uitleggen en overbrengen. Je treedt, indien nodig, corrigerend en sanctionerend op door middel van het toepassen van bestuursrechtelijke maatregelen. Je past daarbij zelfstandig bij het handhaven de handhavingsstrategie en het beleid van het waterschap toe. Waar nodig handhaaf je ook strafrechtelijk. Je bent (of wordt) Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) en spoort gebreken, overtredingen e.d. op en verricht onderzoek. Bij strafrecht doe je dat onder supervisie van het Openbare Ministerie. Vanuit je BOA-werkzaamheden en bestuursrechtelijke zaken signaleer je knelpunten en doe je voorstellen tot verbetering van procedures en regelgeving. Onze taak toezicht en handhaving is sterk in ontwikkeling. Wij verbeteren onze processen, werken aan onze professionaliteit, willen voldoen aan de kwaliteitscriteria en voeren steeds meer projectmatig toezicht uit. Teamspirit vinden wij belangrijk, dus we ontwikkelen ook samen!

Dit alles vraagt van jou dat je breed geïnteresseerd bent in het vak handhaving. Je hebt er plezier in en haalt er voldoening uit om problemen via verschillende invalshoeken aan te pakken: ‘zacht als het kan, hard waar het moet’.

Functie-eisen

  • Je vindt het leuk om met mensen in gesprek te zijn over waar wij als organisatie voor staan.
  • Je beschikt over een gezonde dosis zelfvertrouwen.
  • Jouw sociale, contactuele en schriftelijke vaardigheden zijn goed ontwikkeld.
  • Je hebt affiniteit met de industriële of agrarische sector.
  • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde hbo-opleiding of minimaal over een aantoonbaar mbo+ niveau (bv. het gebied van milieu of gericht op de agrarische sector).
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
  • Je hebt ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen.
  • Het is een pre als je in het bezit bent van het getuigschrift BOA en/of ervaring hebt met strafrecht.

Handhaving beperkt zich niet tot kantooruren. Er wordt daarom van je verwacht dat je ook buiten reguliere werktijden beschikbaar bent. Deelname in de wachtdienst is dan ook onderdeel van je functie.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris wordt bepaald op basis van opleiding en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een Individueel Keuze Budget voor het uitwisselen van arbeidsvoorwaarden, krijg je een Persoonsgebonden Basis Budget en hebben wij een solide pensioenregeling.

Contactinfo
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hans van Bijnen, via telefoonnummer 073 615 68 83. Of kijk op www.aaenmaas.nl voor meer informatie over het waterschap.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv uiterlijk 5 juni 2017 naar Waterschap Aa en Maas. Dit kan via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.