De afdeling Vergunningen & Handhaving richt zich op zowel de externe als de interne advisering en toetsing van de juiste toepassing van wet- en regelgeving op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit en waterkwantiteit.

 

Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een:

 

Vergunningverlener 
Standplaats: Apeldoorn, 36 uur per week
max. € 3.540,- bruto per maand


 

Bedrijfsinfo
Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, optimale waterstanden, het zuiveren van afvalwater en schoon oppervlaktewater. Samenwerken en vernieuwen staan in onze dienstverlening centraal. Wij werken in de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel.

 

Functieomschrijving
Je beoordeelt plannen op waterstaatkundige aspecten, behandelt meldingen en stelt vergunningen op. Daarnaast adviseer je aanvragers van een vergunning over de mogelijkheden, de risico's en de alternatieven. Je maakt een afweging van tegengestelde belangen en mogelijke risico’s en legt daarbij de verbinding met collega’s van andere disciplines (administratief, juridisch, techniek en toezichthoudend) en met partners waarmee het waterschap samenwerkt. Je zult je voornamelijk bezig gaan houden met:

  • het adviseren over en beoordelen van voorgenomen ingrepen op of langs de watergangen en waterkeringen, bijvoorbeeld; het graven en dempen van oppervlaktewater, het plaatsen van beschoeiingen en het bouwen in of nabij de waterkering;
  • het adviseren over en beoordelen van voorgenomen grondwateronttrekkingen en lozingen van afvalwater op oppervlaktewater.


De komende jaren zal er, onder meer door de komst van de Omgevingswet, veel veranderen op het gebied van vergunningverlening. Je bent in staat de ontwikkelingen te vertalen in procesaanpassingen en zoekt daarbij actief naar de samenwerking met partners.

 

Arbeidsvoorwaarden
We bieden een uitdagende en zelfstandige baan in een open organisatie met korte communicatielijnen waarbij verantwoordelijkheden laag in de organisatie liggen. De vacature is tijdelijk voor een periode van drie jaar. Het salaris is afhankelijk van meegebrachte ervaring en zal liggen tussen € 2.584,- en € 3.540,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.

 

Functie-eisen:

  • Je beschikt over relevante kennis en opleiding op mbo-/ hbo-niveau (bijvoorbeeld land- en watermanagement, bos- en natuurbeheer of civiele techniek).
  • Je hebt bij voorkeur kennis van het Omgevingsrecht (Waterwet en Keur) en ervaring op het gebied van vergunningverlening.
  • Je bent een op samenwerking gericht persoon die gemakkelijk relaties opbouwt met collega’s en onze partners.
  • Je ben een enthousiaste, resultaat- en oplossingsgerichte collega met een proactieve werkstijl die in vernieuwingen een uitdaging ziet. Daarnaast ben je een sterke onderhandelaar en hebt oog voor de verschillende belangen.
  • Je bent een echte teamspeler, flexibel, stressbestendig en accuraat en met een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Een omgevingsbewuste en klantgerichte opstelling, deze is essentieel voor de uitoefening van de functie.
  • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk helder en compact standpunten en adviezen formuleren en motiveren.


Contactinfo
Als je interesse hebt, stuur dan je brief en cv vóór 22 mei 2017 via het online sollicitatieformulier.

 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Walter de Vor, Teamleider Vergunningen, op telefoonnummer 06-1671 7874. Of kijk op www.vallei-veluwe.nl voor meer informatie over onze organisatie. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.