60 jaar vrienden!

 

Het was in mei precies 6o jaar geleden dat 26 jongemannen starten met de toen nog Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School van de Nederlandse Heidemij, een jaar later werd dat de  Hogere Bosbouw en Cultuurtecnische School en dat prijkt dan ook op de diploma's

Het werd een hechte groep mannen waar ook na de schooltijd de vriendschappen werden voortgezet en een ieder van elkaar bleef weten.. Het was ook een homogene groep, slechts enkelen kozen voor een vrij beroep,alle overigen  kwamen in vergelijkbare beroepen  als hoofden van dienst, directeuren en hoofdambtenaren bij Heidemij/Arcadis, Grontmij, gemeenten, provincies, waterschappen , werkvoorzieningschappen e.d terecht.

Regelmatig zijn reünies gehouden, een 3 tal keren met de collega's van de Middelbare en Cultuurtechnische School. Alle overigen  reünies met de klas alleen

De organisatie van de 11de keer op 19 mei j.l. en berustte dit keer bij de klasgenoten Dick Broekema en Jan Bruil en werd gehouden in restaurant “De Boschvijver” in het Park Berg en Bos en Apenheul in Apeldoorn.

De deelname was maximaal met 19 oud klasgenoten, de gemiddelde leeftijd was boven de 80 jaar!

Twee klasgenoten zijn overleden, Henk Gosselink door een verkeersongeluk 2 jaar na het verlaten van de school en in 2005 Wim Tonnis.. Twee klasgenoten kunnen helaas i.v.m met hun gezondheid niet meer aanwezig zijn, Jack de Bekker, met 85 jaar de oudste, en Paul Meijer.. Van twee klasgenoten, Otto Tewari en Eddy Wilson zijn de adressen niet te traceren en één klasgenoot stelt en reünie niet op prijs.

Het werd een zeer geanimeerde middag, het wel en wee werd volop uitgewisseld daarbij werkte het weer goed mee ,  het was terrasweer.

Als extra hield Richard Zunnebeld, locatiebeheerder van Park Berg en Bos een inleiding ondersteund door beelden over het 250 hectare grote Stadspark.

Berg en Bos is aangelegd in 1934. Het was een werkverschaffingsproject in de crisisjaren 30.

Indrukwekkend waren de beelden van de vele mannen met schop die de grote vijver groeven en de heuvel opwierpen.Het is nu een bijzonder park  met authentieke planten,bomen en dieren van de Veluwe met wandelpaden die onder andere leiden langs diverse tuinen en ook een pinetum.

Het was een geslaagde bijeenkomst van   het schooljaar 56-58 waarbij ook aanwezig 8 dames die elkaar van de schooltijd nog goed kennen.

Tot slot werd afgeproken in principe over twee jaar wederom bijeen te komen, Ernst Grote en Hans de Boer nemen daarvoor het iniatief.

 

Hans de Boer


 

Bijlage: foto van de Reünie klas 56-58 op 19 mei 2016

Voorste. rij van links naar rechts : Jan Houterman, Chiel Chelius, Dick Broekema, Bert Sijmons, Ernst Grote, Gar van Dijken,Theo Pompen en Gerard Bello

Achterste rij; Roel Dekker, Dick Bosman, Arie Klaver, Wietze Venema,Niek Ligtenberg, Johan van Arragon, Hans Emmer, Henny van Haastrecht, Jan Bruil, Hans de Boer, Kees Roorda.